Symposium Beter boeren = beter voeren

Deze dag wordt mogelijk gemaakt door:

Hoofd-sponsoren:

Arker Armadis boehringer
Elanco Hendrix for farmers Hipra
hypred Merial MSD
Lely Trioliet Virbac
vd Vooren Keenan/Wennemars Timac

 

Co-sponsoren:

Alltech Agruniek AUV
AST farma Dechra heemskerk
GD voor Dieren Zoetis  

 

Voor wie is deze dag?

Voor alle melkveehouders en voor iedereen die in voeding  en  voermanagement van melkkoeien geïnteresseerd is. Dit wordt geen dag van  lange reeksen getallen die op onnavolgbare wijze  rood en groen kleuren, maar dit wordt een praktische dag. Wij hebben vijf sprekers die zeer deskundig zijn op gebied van  voeding  en voermanagement van melkkoeien en die bovendien boeiend kunnen vertellen. Wij garanderen dat iedereen naar huis gaat met handvatten waar ze de volgende dag al mee aan de slag kunnen. Kortom een dag die u niet mag missen.

 

Waar wordt deze dag gehouden?

‘Het Wapen van Beckum’, Beckumerkerkweg 20, Beckum. Tel:074-3676565. Toegang vanaf de Haaksbergerstraat.

 

Het informatieplein:

Op het informatieplein vindt u bedrijven die voersystemen ontwikkelen en bedrijven uit de veevoedingsbranche en de farmaceutische industrie. Welke bedrijven aanwezig zijn kunt u terugvinden op onze website: www.dierenartsentwente-achterhoek.nl

 

Kosten van deze dag inclusief stamppot-buffet + drankjes :

1ste persoon van een bedrijf:         50.-  euro excl. btw

2de persoon van een bedrijf:         35.-  euro excl. Btw

 

Aanmelden voor deze dag:

U kunt zich telefonisch of per email opgeven bij uw eigen dierenarts, die de kosten voor deze dag bij u in rekening brengt. Graag vermelden met hoeveel personen u komt.

 

Klanten van de dierenartsenpraktijken, aangesloten bij de Samenwerkende Dierenartsen Twente-Achterhoek-Salland, hebben voorrang bij inschrijving. Bent u geen klant dan kunt u voor deelname contact opnemen met :

DAP Haaksbergen, 053- 5721500 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Programma:

10.00-10.30u     Ontvangst met koffie en cake

Opening van het informatieplein

 

10.30-10.40 u    Opening door dagvoorzitter, Pleun Penterman: Samenwerkende Dierenartsen Twente-Achterhoek-Salland

 

10.40-11.20u     Van kalf tot vaars in 24 maanden , Rik van Egmond, DGC Midden Salland

 

11.25-11.50u     Voer: Wat gebeurt er in de koe?Aart Malenstein, Bureau Malenstein

 

11.55-12.30u     Voersignalen , Bert Niejenhuis, Vetvice

 

12.30-13.45u     Pauze: Stamppotbuffet

Bezoeken van het informatieplein, sprekers van het ochtendprogramma staan ter

beschikking voor vragen.

 

13.45-14.15u     Interpretatie en uitleg van kuiluitslagen, Dick de Lange, DAP Horst

 

14.20-14.50u     Voederwinning en voedermanagement , Aart Malenstein, Bureau Malenstein

 

14.55-15.40u     De economie van voerefficiëntie , Andries-Jan de Boer, 3D Agro Advies

 

15.40 u             Afsluiting en borrel

 

Sprekersinformatie ‘Gezond voeren = Beter boeren’

 

Pleun Penterman, dagvoorzitter:

Pleun is rundveedierenarts bij Diergeneeskundig Centrum Bekenland. Deze praktijk maakt deel uit van de SDTA, de Samenwerkende Dierenartsen Twente-Achterhoek-Salland. Per diersoort werken dierenartsen van de SDTA samen om kennis en kunde op peil te houden. Binnen de SDTA werken 47 rundvee- dierenartsen die gezamenlijk meer dan 1500 melkveebedrijven bedienen.

Rik van Egmond:

Sinds 1981 werkzaam als dierenarts landbouwhuisdieren bij Diergeneeskundig Centrum Midden Salland in Raalte. Rik is groot voorstander van diersoort- specifiek werken. Binnen het team van rundveedierenartsen gaat de interesse van Rik o.a. uit naar jongveeopfok en koesignalen.

Aart Malenstein:

Ingenieur en veevoedingsdeskundige. Aart Malenstein heeft na zijn werkzaamheden aan de faculteit Diergeneeskunde in 1987 zijn eigen onafhankelijk Veevoedings-adviesbureau opgericht. Er verschijnen regelmatig artikelen van hem in de diverse agrarische magazines. Van hem zijn oa de uitspraken: “500 boeren weten meer dan 1 hoogleraar” en “het voer zelf vertelt meer dan een laboratorium”.

Bert Niejenhuis:

Sinds 2007 als rundveedierenarts werkzaam bij Dierenartsenpraktijk West Betuwe. Sinds 2008 werkt hij daarnaast voor de CowSignals® Training Company. Zij trainen over de hele wereld rundveeveehouders en andere koeliefhebbers op het gebied van praktische rundveehouderij. De eisen die de koe stelt aan stal, voeding en verzorging staan centraal. ‘Ons advies richt zich op de kern, is wetenschappelijk onderbouwd en wars van schone schijn.’

Dick de Lange:

Opgegroeid op een melkveebedrijf en na zijn opleiding op de HAS en enkele jaren "Wageningen" toch Dierenarts geworden. Na 10 jaar bij de GD gewerkt te hebben als adviseur op gebied van voeding en melkproductie bij de melkkoeien is hij sinds 11 jaar rundveedierenarts bij Dierenartsenpraktijk Horst. Daar verzorgt hij de praktische bedrijfsbegeleiding en is voedingsadviseur op melkveebedrijven: wat is de kwaliteit van het rantsoen, hoe maak ik een passende jaarplanning en hoe kunnen gezonde koeien optimaal produceren?

Andries-Jan de Boer:

Voormalig branchetrekker melkveehouderij en eigenaar van 3D Agro Advies.

In zijn vrije tijd is hij melkveehouder. Andries-Jan heeft eerder succesvol op symposia van de SDTA gesproken. Wij zijn blij hem weer te mogen ontvangen en zijn ervan overtuigd dat hij u ook dit keer tot de laatste minuut zal weten te boeien.